Spaghetti alle Vongole

Recept 4 pers

  • 300g spaghetti (GSC)
  • 1kg hjärtmusslor färska (blåmusslor) lägg gärna musslorna i vatten i några timmar.
  • 4st klyftor vitlök, skivade
  • 2st finhackade schalottenlökar
  • 4st urkärnade tomater i tärningar
  • 1dl vitt vin
  • 2msk finhackad persilja
  • 4msk olivolja extra virgin (GSC)
  • 1st chilifrukt hackad
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Koka pastan enligt paketet. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och lägg i vitlök, schalottenlök, chilifrukt och olivoljan, fräs i några sekunder och lägg i hjärtmusslorna.

Häll på vin och tomatkött, lägg lock på och när musslorna öppnat sig så avslutar du med att tillsätta persilja, salt, peppar och spaghetti. I Italien skulle man inte servera parmesanost till denna rätt, men det tycker jag om.

-Buon Appetito!