Torskfilé alla Puttanesca

Recept 4 pers

  • 320g torskfilé (tonfisk eller svärdfisk)
  • 200g potatis av fast sort
  • 100g squash
  • 1dl Puttanescasås (GSC)
  • 10st svarta oliver
  • 1tsk kapris
  • 2msk citronolja extra virgin (GSC)
  • Lite färska örter som persilja och rosmarin
  • Salt och peppar

Gör så här

Skiva potatis och squash i 5 mm tunna skivor. Gnid in en ugnsfast form med lite citronolja. Varva potatis och squash, salta, peppra och lite mer olja på. Baka i ugn på 185°C i ca 12–14 minuter, ta ut formen, lägg på fiskfiléer och oliver och häll Puttanescasåsen över fisken och oliverna. Ställ in formen i ugn i ytterligare ca 8–12 minuter beroende på hur tjocka fiskfiléerna är. Avsluta med att strö lite kapris och färska örter runt.

-Buon Appetito!