Grillad kalv med pasta och karljohanssvamp

Recept 4 pers

  • 4st 180g kalventrecôte eller ytterfilé
  • (det går bra med både fläsk och oxkött)
  • Svartpeppar och flingsalt
  • 2msk citronolja extra virgin (GSC)
  • 1/2 ask ruccola
  • 30g raspad parmesanost

Paprikasalsa:

  • 1st gul lök finhackad
  • 2st klyftor vitlök finhackade
  • 1msk olivolja extra Virgin (GSC)
  • 1burk Glenns paprikamix (GSC)
  • 30g pinjenötter
  • 2msk balsamvinäger (GSC)

Pasta med karljohanssvamp:

  • 200g färsk eller fryst karljohanssvamp
  • 200g tagliatelle (GSC)
  • 2msk smör
  • 2st vitlöksklyftor i skivor
  • 1dl grädde
  • 1/2dl vitt vin
  • 30g riven färsk parmesanost
  • Salt och peppar

Gör så här

Grilla eller stek köttet efter önskat resultat. Blanda i en skål citronolja, salt, peppar, ruccola, parmesanost. Häll blandningen på de färdiga köttbitarna.

Paprikasalsa:
Fräs först lök, vitlök och pinjenötter, lägg därefter i paprikamixen och balsamvinäger. Servera direkt till köttet.

Pasta med karljohanssvamp:
Koka pastan enligt paketet. Fräs vitlök och svamp i smör i några minuter på medelhög värme, slå på vin och grädde. Smaka av med salt och peppar. Vänd i pastan och den rivna parmesanosten. Rör om.

-Buon Appetito!