Kycklingfilé Caprese

Recept 4 pers

  • 4st kycklingfiléer ca 160g st
  • 80–100g mozzarellaost
  • 1kruka basilika
  • Salt och svartpeppar
  • 100g tunna skivor panchetta

Sås:

  • 2msk finhackad schalottenlök
  • 1klyfta vitlök
  • 1/2dl vitt vin
  • 50g soltorkade tomater (GSC)
  • 2msk olivolja extra virgin (GSC)
  • 1,5dl Glenns Tomatbas (GSC)
  • 1msk smör

Gör så här

Stick ett hål med kniv i filéerna och fyll med stavar av mozzarellaost och basilika. Linda lövtunna skivor av panchetta (bacon) runt filéerna. Stek i ugn på 175°C i ca 10min, kycklingen bör vara minst 65°C inuti.

Sås:
Fräs lök och vitlök samt de grovhackade soltorkade tomaterna i olivolja. Slå på vin och Glenns Tomatbas, koka i några minuter. Avsluta med att mixa såsen med en stavmixer och en klick smör. Servera förslagsvis med nykokt tagliatelle tillsammans med några skedar av Glenns Pesto och rör om.

-Buon Appetito!