Pizzoccheri med pasta, kål och potatis

Recept 4 pers

  • 200g fullkornspenne (GSC)
  • 400g savoykål
  • 300g fasta små potatisar med skal
  • 2msk smör
  • 1/2dl olivolja extra virgin (GSC)
  • 2st vitlöksklyftor i skivor
  • 12 blad salvia
  • Salt och peppar
  • 50g riven grana padanoost
  • 50g riven mozzarellaost

Gör så här

Börja med att skära kål i grova klyftor och dela potatisen. Koka kål och potatis i saltat vatten i ca 10 min och häll av vätskan. Koka pasta enligt paketet och slå av vätskan. Fördela kål, potatis och pasta i en gratängform.

Fräs vitlök och salvia i smör och olivolja. Slå det över grönsakerna och pastan. Avsluta med att riva över ost. Ställ in i ugnen på högsta värme tills osten är gyllenbrun, servera.

Rätten är väldigt god i sällskap med t.ex. grillad salsicciakorv eller kycklingfilé.

-Buon Appetito!