Kyckling & kötträtter

Grillad kalv med pasta & karljohanssvamp

Recept 4 pers

4st 180g kalventrecôte eller ytterfilé
(det går bra med både fläsk och oxkött)
Svartpeppar och flingsalt
2msk citronolja extra virgin (GSC)
1/2 ask ruccola
30g raspad parmesanost


Paprikasalsa:
1st gul lök finhackad
2st klyftor vitlök finhackade
1msk olivolja extra Virgin (GSC)
1burk Glenns paprikamix (GSC)
30g pinjenötter
2msk balsamvinäger (GSC)


Pasta med karljohanssvamp:
200g färsk eller fryst karljohanssvamp
200g tagliatelle (GSC)
2msk smör
2st vitlöksklyftor i skivor
1dl grädde
1/2dl vitt vin
30g riven färsk parmesanost
Salt och peppar

Gör så här:

Grilla eller stek köttet efter önskat resultat. Blanda i en skål citronolja, salt, peppar, ruccola, parmesanost. Häll blandningen på de färdiga köttbitarna.

Paprikasalsa:
Fräs först lök, vitlök och pinjenötter, lägg därefter i paprikamixen och balsamvinäger. Servera direkt till köttet.

Pasta med karljohanssvamp:
Koka pastan enligt paketet. Fräs vitlök och svamp i smör i några minuter på medelhög värme, slå på vin och grädde. Smaka av med salt och peppar. Vänd i pastan och den rivna parmesanosten. Rör om.

-Buon Appetito!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies. Läs mer om cookies och vår integritetspolicy