Kyckling & kötträtter

Kycklingfilé Caprese

Recept 4 pers

4st kycklingfiléer ca 160g st
80–100g mozzarellaost
1kruka basilika
Salt och svartpeppar
100g tunna skivor panchetta


Sås:
2msk finhackad schalottenlök
1klyfta vitlök
1/2dl vitt vin
50g soltorkade tomater (GSC)
2msk olivolja extra virgin (GSC)
1,5dl Glenns Tomatbas (GSC)
1msk smör

Gör så här:

Stick ett hål med kniv i filéerna och fyll med stavar av mozzarellaost och basilika. Linda lövtunna skivor av panchetta (bacon) runt filéerna. Stek i ugn på 175°C i ca 10min, kycklingen bör vara minst 65°C inuti.

Sås:
Fräs lök och vitlök samt de grovhackade soltorkade tomaterna i olivolja. Slå på vin och Glenns Tomatbas, koka i några minuter. Avsluta med att mixa såsen med en stavmixer och en klick smör. Servera förslagsvis med nykokt tagliatelle tillsammans med några skedar av Glenns Pesto och rör om.

-Buon Appetito!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies. Läs mer om cookies och vår integritetspolicy