Vegetariska

Pizzoccheri med pasta, kål & potatis

Recept 4 pers

200g fullkornspenne (GSC)
400g savoykål
300g fasta små potatisar med skal
2msk smör
1/2dl olivolja extra virgin (GSC)
2st vitlöksklyftor i skivor
12 blad salvia
Salt och peppar
50g riven grana padanoost
50g riven mozzarellaost

Gör så här:

Börja med att skära kål i grova klyftor och dela potatisen. Koka kål och potatis i saltat vatten i ca 10 min och häll av vätskan. Koka pasta enligt paketet och slå av vätskan. Fördela kål, potatis och pasta i en gratängform.

Fräs vitlök och salvia i smör och olivolja. Slå det över grönsakerna och pastan. Avsluta med att riva över ost. Ställ in i ugnen på högsta värme tills osten är gyllenbrun, servera.

Rätten är väldigt god i sällskap med t.ex. grillad salsicciakorv eller kycklingfilé.

-Buon Appetito!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies. Läs mer om cookies och vår integritetspolicy