Fisk & skaldjur

Spaghetti alle Vongole

Recept 4 pers

300g spaghetti (GSC)
1kg hjärtmusslor färska (blåmusslor) lägg gärna musslorna i vatten i några timmar.
4st klyftor vitlök, skivade
2st finhackade schalottenlökar
4st urkärnade tomater i tärningar
1dl vitt vin
2msk finhackad persilja
4msk olivolja extra virgin (GSC)
1st chilifrukt hackad
Salt och svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan enligt paketet. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och lägg i vitlök, schalottenlök, chilifrukt och olivoljan, fräs i några sekunder och lägg i hjärtmusslorna.

Häll på vin och tomatkött, lägg lock på och när musslorna öppnat sig så avslutar du med att tillsätta persilja, salt, peppar och spaghetti. I Italien skulle man inte servera parmesanost till denna rätt, men det tycker jag om.

-Buon Appetito!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies. Läs mer om cookies och vår integritetspolicy